MRH Business Consultancy

Home / Oplossingen / Salaris
Salaris Afdrukken E-mailadres

Het tijdig en correct uitbetalen van salarissen is onderdeel van de arbeidsovereenkomst met uw werknemers. Ook moeten wettelijke verplichtingen aan de Belastingdienst en aangiftes bij pensioenfondsen worden nagekomen. De oplossing van Exact zorgt ervoor, dat u adequaat uw salarisadministratie kunt voeren.

Personeelsgegevens
Voor het voeren van een volledige en correcte salarisadministratie is het belangrijk om de juiste gegevens van uw medewerkers vast te leggen.

CAO's
Als u bij de salarisverwerking van uw organisatie gebonden bent aan een of meerdere CAO’s, dan moet u hier rekening mee houden bij de inrichting van uw salarisadministratie.

Mutaties en uren
Bij iedere salarisverwerking zijn er mutaties, zoals onkostenvergoedingen, die u moet invoeren. Voor bepaalde medewerkers moeten ook de gewerkte uren worden ingevoerd.

Verlonen
Het invoeren en verwerken van salarissen vergt aandacht, nauwkeurigheid en diverse controles. Het eindresultaat moet altijd correct zijn.

Verlof en verzuim
Het registreren van verlof en verzuim is een belangrijk onderdeel van de personeelsadministratie. Zowel het ziekteverzuim als het verlofsaldo is hierbij van belang.

Betalen/journaliseren
Nadat u de salarissen heeft verwerkt moet u deze ook uit betalen aan uw medewerkers.

Aangiftes
Bij het voeren van een salarisadministratie horen diverse wettelijk verplichte meldingen aan de belastingdienst en aangiftes aan het pensioenfonds.

Accountancy
De salarisverwerking voor uw klanten vraagt om een efficiënte werkwijze en om input van uw klanten om een goede dienst te kunnen leveren.